19 Kasım 2008 Çarşamba

Moldova Irak’a asker gönderiyor


Moldova Hükümeti Irak’taki askerlerinin sayısını çoğaltıyor. Yılbaşından sonra Irak’a 4 subay ve 16 er gönderileceğini açıklayan Moldova Savunma Bakanlığı Irak Hükümetinin ricası üzerine Moldova’nın Irak’a asker göndermeye karar verdiğini açıkadı.

Irak’a gidecek olan birliğin takım komutanı Vitali Vrabie Irak’ ikinci kez gittiğini belirterek Irak’ın Moldova’lı ve diğer ülke askerlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şimdiye kadar Irak’a 5 birliğin gönderildiği bu birlik ile toplam 6 birliğin Irak’ta görev yapacağı belirtildi.

Moldova genelkurmay başkanı ise ileriki dönemde Irak’a gönderilen asker sayısının çoğalmasında her hangi bir negatif durumunun olmadığı gereklilik durumunda Moldova askerlerinin Irak’a gitmek için hazır olduğunu söyledi.

Irak hükümetinin Moldova’lı askerlerinin mühümmat ve mayın yok etme konusunda başarılı çalıştığını bu sebepten dolayı asker sevkiyatı yapılmasını rica ettikleri belirtildi.

Moldova askerleri Irak’ta 41 bin mayın temizledi

Aynı zamanda Moldova Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ta görev yapan Moldova askerlerinin 5 ay içerisinde 41 bin 638 mühümmati yok ettiğini açıkladı. Moldova’dan Irak’a gönderilen özel uzman ekibin sadece kasım ayında temizlediği mayın sayısının 11 bin 500 olarak belirtildi.

Moldova askerlerinden bu güne kadar hayatını kaybeden kimsenin olmadığı açıklandı.

Hiç yorum yok: